Wie ben ik?
Foto Diëtiste Loes

Hoi, mijn naam is Loes!
Ik help je graag om jezelf weer als een prioriteit te zien en komaf te maken met je innerlijke criticus. Daarbij leer ik je weer te connecteren met je emoties en te vertrouwen op je lichaam en je intuïtie


Ik vind het enorm belangrijk om je als mens in zijn geheel te bekijken. Voeding is slechts een deeltje van de puzzel, dus kijk ik áltijd verder dan wat je eet. Ook beweging, stress, slaap, hormonen en nog veel meer spelen een rol in hoe jij je voelt.


Je zal soms uit je comfortzone worden gehaald. Ik laat je kritisch kijken naar jouw gedachten, gevoelens en gedrag. Omdat ik geloof dat het enkel op die manier mogelijk is om blijvend resultaat te krijgen. Enkel op die manier kan je groeien! The magic happens outside your comfortzone!


Mijn specialisaties zijn verstoord eetgedrag en eetstoornissen, emotionele spanningen en emotie-eten, hoogsensitiviteit en overprikkeling, stress, perfectionisme. Voor ik startte als diëtiste, heb ik eerst gewerkt als toegepast psychologe. Daarom gebruik ik regelmatig technieken uit verschillende therapievormen. Ik bied zelf geen psychotherapeutische behandeling, daarvoor werk ik zoveel mogelijk samen met andere zorgverleners. 

Mijn persoonlijk verhaal

Als kind wilde ik zoveel, maar wist ik nooit wat ik precies wilde worden. Ik was namelijk geïnteresseerd in zoveel en kon dan ook erg snel enthousiast worden. Het duurde dan ook even vooraleer de knoop doorgehakt was bij het verderstuderen. Uiteindelijk kwam er het besef dat ik vooral energie krijg van het helpen van mensen. Toegepaste psychologie was dan ook een richting die helemaal bij me paste. 


Omdat ik merkte dat er ook zo'n belangrijke link met het lichaam is en ik zelf ook al lang worstelde met prikkelbare darmen, ging ik bijkomend voedings- en dieetkunde studeren. Dit opende een hele nieuwe wereld voor me en bracht me uiteindelijk in contact met intuïtief eten. Sindsdien ben ik me meer en meer bewust van de signalen in mijn lichaam. Een tijdje begeleidde ik vooral in gezonde voeding en de relatie tot eten, maar gaandeweg verlegde mijn focus zich uiteindelijk weer naar het mentale en emotionele aspect.

Tijdens coachingsessies gaat dan ook zowel aandacht naar jouw mentale gezondheid, als naar je fysieke gezondheid, die beiden elkaar heel erg beïnvloeden. Het is dan ook een grote meerwaarde om beiden mee te nemen tijdens een begeleidingstraject! 


Mijn werk is mijn passie, dus gaat daar uiteraard veel tijd naartoe. Maar daarnaast ben ik een grote natuurliefhebber (lange wandelingen in de bergen of de plaatselijke bossen), kom ik tot rust van yoga en ademhalingsoefeningen en geniet ik van wat actievere pilates-sessies. Als introvert persoon hou ik niet zo van grote groepen of drukke evenementen, desondanks kan ik toch genieten van kleine sociale gebeurtenissen met vrienden. 

Samen met mijn partner woon ik momenteel in een appartement te Geel, maar we sparen om samen een huis met een tuintje te kunnen kopen. 

Opleidingen

Oorspronkelijk studeerde ik af als toegepast psychologe, ik maakte een sprong naar diëtist om dan uiteindelijk in een combinatie van beiden terecht te komen.
Beide domeinen behoren nog steeds tot mijn passies en ik school me dan ook regelmatig bij voor beiden. 

Hieronder een overzicht van verschillende relevante opleidingen, workshops, masterclasses en trajecten die ik volgde de voorbije jaren.

 • Bachelor in de voedings- en dieetkunde
 • Opleidingen Intuïtief eten, mindful eten (BodiPosiDiëtisten, The Mindful Dietitian)
 • Opleidingen emotie-eten, eetbuien (Erasmus hogeschool, Boost, Trees Peersman, Eetexpert)
 • Opleidingen voedselallergieën en -intoleranties (Allergiediëtisten, Allergieplatform, ThermoFisher)
 • Opleidingen low-fodmap-dieet (Fodmapp, Allergiediëtisten)
 • Opleidingen eetstoornissen (Eetexpert, Eetwijs)
 • Opleidingen motivatietechnieken (Santee)
 • Bachelor in de toegepaste psychologie
 • Postgraduaat psychopedagogische counseling
 • Opleidingen stressmanagement (Rroom, Slachtofferhulp politie, Boost)
 • Opleidingen suïcidepreventie, verwerkingsstrategieën (Slachtofferhulp politie)
 • Opleidingen ACT (Kintu / Fact-in-practice)
 • Opleidingen perfectionisme, piekeren, HSP (PerfectionismeCoach, Free Your Mindset, The Habit Mind, The Fittest You)
 • Traject hoogbegaafdheid (Gifted People)
 • Opleidingen mindfulness, ademhalingstechnieken (My Flow, The Habit Mind)