Wie ben ik?
Foto Diëtiste Loes

Hoi, mijn naam is Loes!

Ik help je weer te vertrouwen op je lichaam en je intuïtie, door je met mildheid en zelfcompassie te leren kijken naar jezelf! Daarbij vind ik het enorm belangrijk dat je Jezelf weer als een prioriteit ziet, leer ik je om komaf te maken met je innerlijke criticus en om je authentieke zelf te zijn. 


Ik vind het enorm belangrijk om je als mens in zijn geheel te bekijken. Voeding is slechts een deeltje van de puzzel, dus kijk ik áltijd verder dan wat je eet. Ook beweging, stress, slaap, hormonen en nog veel meer spelen een rol in hoe jij je voelt.


Je zal soms uit je comfortzone worden gehaald. Ik laat je kritisch kijken naar jouw gedachten, gevoelens en gedrag. Omdat ik geloof dat het enkel op die manier mogelijk is om blijvend resultaat te krijgen. Enkel op die manier kan je groeien! The magic happens outside your comfortzone!


Mijn specialisaties zijn verstoord eetgedrag en eetstoornissen, emotionele spanningen en emotie-eten, hoogsensitiviteit en overprikkeling, stress, perfectionisme. Voor ik startte als diëtiste, heb ik eerst gewerkt als toegepast psychologe. Daarom gebruik ik regelmatig technieken uit verschillende therapievormen. Ik bied zelf geen psychotherapeutische behandeling, daarvoor werk ik zoveel mogelijk samen met andere zorgverleners. 

Even voorstellen

Als kind had ik al heel brede interesses en kon ik snel enthousiast worden. Ook als volwassene blijkt dat ik mezelf niet beperk tot één vakgebied. Ik leer ontzettend graag bij over heel veel onderwerpen, maar één ding is wel duidelijk: ik krijg vooral energie door het helpen van mensen en door al die opgedane kennis en ervaringen aan jou door te geven.


Doordat ik eerder introvert ben, is voor groepen staan dan weer minder mijn sterkte. Daarom focus ik me vooral op 1-op-1 begeleiding. Als hoogsensitief persoon heb ik er ook nood aan om regelmatig te ontprikkelen van sociaal contact, daarom ontwikkelde ik online cursussen om meer mensen te kunnen helpen zonder mezelf daarin voorbij te lopen.


De voorbije jaren heb ik mezelf sterk gefocust op mijn persoonlijke (en professionele) ontwikkeling. Daarbij werd ik me ook steeds meer bewust van de kwetsbaarheid en tegelijkertijd kracht van mijn eigen lichaam. Ik struggelde al lang met prikkelbare darmen, rug- en nekpijn en heel wat andere klachten. Door me meer en meer te focussen op zelfzorg, leerde ik dat dit voor mij erg duidelijke signalen waren van stress (of overprikkeling).


Sinds ik voor het eerst kennismaakte met waardegericht leven, probeer ik dit ook toe te passen. Mijn belangrijkste waarden zijn authenticiteit, openheid, vrijheid en verbinding. Die waarden zitten dan ook verweven in mijn leven én mijn werk. Mijn werk is mijn passie, net omdat ik hierin volledig mezelf ben.


Verder ben ik een grote natuurliefhebber (lange wandelingen in de bergen of de plaatselijke bossen, mijn plantjes verzorgen of kijken naar de vogeltjes). Ik hou ervan te bewegen op zachte manier: via yoga, pilates, fietstochtjes en wandelingen. Daarnaast krijg je me vooral enthousiast voor rustige activiteiten: puzzelen, lezen, gezelschapsspelletjes spelen, desserts bakken... 


Samen met mijn partner woon ik momenteel in een appartement te Geel, maar we sparen om samen een huis met een tuintje te kunnen kopen. 

Opleidingen

Foto door Lynn Van Vreckem

Oorspronkelijk studeerde ik af als toegepast psychologe, ik maakte een sprong naar diëtist om dan uiteindelijk in een combinatie van beiden terecht te komen.
Beide domeinen behoren nog steeds tot mijn passies en ik school me dan ook regelmatig bij voor beiden. 

Hieronder een overzicht van verschillende relevante opleidingen, workshops, masterclasses en trajecten die ik volgde de voorbije jaren.

 • Bachelor in de voedings- en dieetkunde
 • Opleidingen Intuïtief eten, mindful eten (BodiPosiDiëtisten, The Mindful Dietitian)
 • Opleiding lichaamsbeeld (Blij Dieetvrij)
 • Opleidingen emotie-eten, eetbuien (Erasmus hogeschool, Boost, Trees Peersman, Eetexpert)
 • Opleidingen voedselallergieën en -intoleranties (Allergiediëtisten, Allergieplatform, ThermoFisher)
 • Opleidingen low-fodmap-dieet (Fodmapp, Allergiediëtisten)
 • Opleidingen eetstoornissen (Eetexpert, Eetwijs)
 • Opleidingen motivatietechnieken (Santee)
 • Opleiding trauma-informed care (The Mindful Dietitian)
 • Bachelor in de toegepaste psychologie
 • Postgraduaat psychopedagogische counseling
 • Opleidingen stressmanagement (Rroom, Slachtofferhulp politie, Boost)
 • Opleidingen suïcidepreventie, verwerkingsstrategieën (Slachtofferhulp politie)
 • Opleidingen ACT, compassion-focussed therapy (Allegre Expertisecentrum, Fact-in-practice, Educatieve Academie)
 • Opleidingen perfectionisme, piekeren, HSP (PerfectionismeCoach, Free Your Mindset, The Habit Mind, The Fittest You)
 • Traject hoogbegaafdheid (Gifted People)
 • Opleidingen mindfulness, ademhalingstechnieken (My Flow, The Habit Mind, Your Power Coach)