Wie ben ik?
Foto Diëtiste Loes

Hoi, mijn naam is Loes!
Ik begeleid je graag naar een gezonde relatie met voeding, met je lichaam én met jezelf. Daarbij leer ik je weer te luisteren naar de signalen van je lichaam en hier ook op te leren vertrouwen


Ik vind het enorm belangrijk om je als mens in zijn geheel te bekijken. Voeding is slechts een deeltje van de puzzel, dus kijk ik áltijd verder dan wat je eet. Ook beweging, stress, slaap, hormonen en nog veel meer spelen een rol in hoe jij je voelt. Ze spelen ook allemaal een rol in wat je eet, hoe je eet en welke invloed je voeding heeft op jou.


Je zal soms uit je comfortzone worden gehaald. Ik laat je kritisch kijken naar jouw gedachten, gevoelens en gedrag. Omdat ik geloof dat het enkel op die manier mogelijk is om blijvend resultaat te krijgen. Enkel op die manier kan je groeien


Mijn specialisaties zijn emotie-eten, verstoord eetgedrag en eetstoornissen, voedselallergieën en -intoleranties, maag- en darmproblemen, low-FODMAP-dieet. Voor ik startte als diëtiste, heb ik eerst gewerkt als toegepast psychologe. Daarom gebruik ik regelmatig technieken uit verschillende therapievormen. Ik bied echter zelf geen volledige therapeutische behandeling, daarvoor werk ik zoveel mogelijk samen met andere zorgverleners. 

Mijn persoonlijk verhaal

Als kind wilde ik zoveel, maar wist ik nooit wat ik precies wilde worden. Ik was namelijk geïnteresseerd in zoveel en kon dan ook erg snel enthousiast worden. Het duurde dan ook even vooraleer de knoop doorgehakt was bij het verderstuderen. Uiteindelijk kwam er het besef dat ik vooral energie krijg van het helpen van mensen. Toegepaste psychologie was dan ook een richting waar ik me toen wel goed in voelde. 


Waarom ik toen uiteindelijk toch diëtiste werd? Mijn eigen lichaam speelde daarin zeker mee. Al zolang ik me kan herinneren, heb ik al darmklachten. Het duurde lang voor ik de link legde met voeding. Ik kreeg immers de boodschap dat ik 'gewoon' prikkelbare darmen had en dat stress daarin een grote rol speelde. Gaandeweg leerde ik echter dat ik ook door het aanpassen van mijn eetpatroon de klachten onder controle kon krijgen. Daarnaast merkte ik ook in mijn omgeving steeds meer interesse in voeding. Na heel wat aarzeling besloot ik voeding- en dieetkunde te gaan studeren en daar heb ik sindsdien geen seconde spijt van gehad! 


En nu gebruik ik de combinatie van beiden tijdens consultaties. Je mentale gezondheid beïnvloedt je eetgedrag, net zoveel als je eetgedrag je fysieke én mentale gezondheid beïnvloedt. Het is dan ook een grote meerwaarde om aandacht aan beiden te kunnen geven tijdens een begeleidingstraject! 


Mijn werk is mijn passie, dus gaat daar uiteraard veel tijd naartoe. Maar daarnaast ben ik een grote natuurliefhebber (lange wandelingen in de bergen of de plaatselijke bossen), kom ik tot rust van yoga en sta ik occasioneel al eens model voor bevriende fotografen (zoals mijn foto bovenaan deze pagina). Als introvert persoon hou ik niet zo van grote groepen of drukke evenementen, desondanks kan ik toch genieten van kleine sociale gebeurtenissen met vrienden. 

Samen met mijn partner woon ik momenteel in een appartement te Geel, maar we sparen om samen een huis met een tuintje te kunnen kopen. 

Praktijkgegevens

Hopstraat 2

Koersel (Beringen)

www.dietiste-koersel.be


Vekenstraat 5

Retie

www.nadiabrans.be/

Deken Adamsstraat 15

Turnhout

www.turnhoutgroepspraktijk.be


Merodelei 197

2300 Turnhout

www.praktijkdemerode.be/

Openingsuren

* Videoconsult ook mogelijk op andere weekdagen en tijdstippen. 

Afspraken enkel tijdens hieronder vermelde tijdstippen.

     *Beringen: ma 15u-20u, di 10u-13u 

     *Turnhout (TURN): di 10u - 20u
     *Turnhout (Merode): do 13u - 20u

     *Retie: woe 13u - 19u, vrij 10u - 20u en za 10u - 13u

Ondernemingsnummer: 0728.870.272

RIZIV-nummer: 5-64832-96-601